Termeni si conditii

  • 1. Termeni generali
  • 2. Utilizarea Serviciilor oferite de catre www.autotera.ro
  • 2.1. Reguli generale
  • 2.2. Publicarea de anunturi
  • 3. Drepturile asupra continutului Site-ului
  • 4. Nota de informare privind protectia datelor personale
  • 5. Legatura cu alte site-uri
  • 6. Limitarea raspunderii
  • 7. Modificarea Termenilor si Conditiilor
  • 8. Legea aplicabila. Litigii


1. Termeni generali
1.1. Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.autotera.ro (denumit in continuare "Site-ul") stabilesc care sunt regulile obligatorii aplicabile oricarei persoane care viziteaza ori acceseaza site-ul ori care utilizeaza, in orice mod, serviciile oferite prin intermediul site-ului.

1.2. Prin "utilizator" se intelege orice persoana fizica si / sau juridica care acceseaza site-ul, indiferent de motiv.

1.3. Utilizatorii accepta in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a serviciilor si / sau informatiilor oferite de catre Site semnifica acceptarea deplina si neconditionata a oricaror prevederi din Termeni si conditii si a oricaror modificarii ale acestora.

1.4. Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia Utilizatorului respectiv de a inceta de indata accesarea Site-ului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea Serviciilor, precum si a oricarei sectiuni a acestora constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.

2. Utilizarea Serviciilor oferite
2.1. Reguli generale

2.1.1. Pentru a beneficia de unele din serviciile puse la dispozitie prin intermediul Site-ului, este necesar sa completati datele din formularul de inregistrare. Indiferent daca pentru utilizarea Serviciilor este necesara crearea unui cont pe Site, Utilizatorii accepta in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a Serviciilor si / sau informatiilor oferite de catre Site semnifica acceptarea deplina si neconditionata a oricaror prevederi din Termeni si conditii si a oricaror modificarii ale acestora.

2.1.2. La inregistrarea pe Site, pot fi solicitate anumite informatii, cum ar fi: adresa de email, nume si prenume, adresa, telefon.

2.1.3. Pentru a folosi Serviciile oferite, utilizatorii sunt obligati sa furnizeze date reale, complete, actuale si exacte despre ei, asa cum este cerut in formularul de inregistrare. Site-ul isi rezerva dreptul de a verifica, direct sau indirect, datele furnizate la crearea contului, neavand nicio obligatie legala in acest sens. Mai mult, utilizatorii se obliga sa notifice www.autotera.ro despre orice schimbari care se vor produce cu privire la datele furnizate in procesul de inregistrare. Aceasta notificare trebuie transmisa in cel mult 20 de zile de la data la care s-au produs schimbarile.

2.1.4. Ulterior inregistrarii, accesul la cont se realizeaza prin nume utilizator / email si prin parola. Utilizatorii au obligatia de a pastra cu grija datele de acces ale contului. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui numele de utlizator sau parola. www.autotera.ro nu va va solicita niciodata parola conturilor dvs. in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru.

2.1.5. Stergerea contului de utilizator de pe Site se face printr-o solicitare in scris pe email contact@autotera.ro sau direct de pe site-ul www.autotera.ro.

2.1.6. In calitate de utilizator sunteti responsabili in intregime pentru toate materialele si informatiile pe care le incarcati pe Site, in Aplicatie sau le publicati pe bloguri sau pe forum. La trimiterea unui astfel de material, indiferent de tipul acestuia - text, imagini, fisiere video/audio - sunteti de acord cu urmatoarele limitari:

a) nu puteti publica, transmite sau face referire, in niciun fel, la mesaje care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, violente;
b) nu puteti colecta datele personale ale celorlalti utilizatori ai Site-ului si nici nu puteti restrictiona accesul altor utilizatori la diferite zone sau tipuri de continut din Site;
c) nu puteti folosi orice programe, dispozitive automate sau orice procedee manuale pentru a monitoriza sau copia paginile Site-ului sau continutul lor, fara o autorizatie scrisa anterioara din partea www.autotera.ro;
d) nu puteti publica material rasist, xenofob, antisemit si orice alt gen de material care incurajeaza ura unei anumite categorii umane, profesionale, etc;
e) nu puteti publica material care incalca sau eludeaza, in orice fel, reglementarile legale in vigoare incluzand, dar fara a se limita la dreptul de autor, drepturile acordate inventatorilor, detinatorilor de marci si orice alte drepturi protejate de materia proprietatii intelectuale si industriale, dreptul la intimitate al persoanei, drepturi conferite de un contract, sau alte drepturi detinute de catre terti;
f) nu puteti publica material care promoveaza, face trimitere sau utilizeaza software sau servicii de natura sa trimita emailuri nesolicitate;
g) nu puteti publica material care incalca orice prevederi ale legislatiei nationale, comunitare sau reglementarilor internationale;
h) nu puteti publica material cu caracter de amenintare, abuziv, de hartuire, calomniator, insultator sau defaimator, obscen, profanator, indecent sau supus oprobiului public;
i) nu puteti folosi niciun dispozitiv, incluzand dispozitive software sau subrutina, care sa interfereze sau sa incerce sa interfereze cu buna desfasurare a functionarii Site-ului, cu derularea normala a Serviciilor noastre;
j) sa nu realizati nicio actiune care impune orice utilizare neuzuala, nerezonabila, abuziva sau disproportionata a infrastructurii puse la dispozitie de www.autotera.ro prin intermediul Site-ului, cum ar fi, fara ca enumerarea sa fie limitativa: promovarea de site-uri, de aplicatii concurente etc.;
k) sa nu copiati, reproduceti, alterati, modificati, distribuiti (inclusiv prin afisare publica), sa nu folositi pentru scopuri comerciale care contravin naturii Serviciilor furnizate prin intermediul Site-ului, continutul Site-ului (sau orice parte din el), si sunteti de acord sa nu realizati lucrari / pagini de internet / servicii online care reproduc in orice mod sectiuni ale Site-ului, fara o autorizatie scrisa anterioara din partea www.autotera.ro.

2.1.8. Prin transmiterea de continut care nu este in acord cu limitarile mai sus mentionate, sunteti de acord cu faptul ca sunteti singurul responsabil si veti despagubi integral www.autotera.ro in cazul producerii oricarui prejudiciu.

2.1.9. In cazul oricaror prejudicii cauzate de dvs. lui www.autotera.ro sau unei terte parti, sunteti de acord sa achitati acestora integral toate si orice daune sau despagubiri, inclusiv orice cheltuieli de judecata, cheltuieli de executare si orice alte costuri aferente.

2.2. Publicarea de anunturi

2.2.1. Pentru postarea unui anunt pe Site, Utilizatorii nu este obligatoriu sa aiba creat un cont pe Site.

2.2.3. Intreaga raspundere privind anuntul postat si informatiile din acesta apartine Utilizatorului.

3. Drepturile asupra continutului Site-ului

3.1. Continutul si elementele de grafica ale Site-ului, dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor Serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma catre utilizatori (prin vizualizare directa pe Site, prin newslettere etc.) apartin www.autotera.ro si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-ului sau Aplicatiei.

3.2. www.autotera.ro nu pretinde un drept de proprietate asupra materialelor pe care utilizatorii le furnizeaza sau le posteaza. Transmitand asemenea materiale, utilizatorii sunt de acord sa acorde www.autotera.ro permisiunea de a utiliza materialele, inclusiv sa le copieze, distribuie, transmite, publice, reproduca, modifice si sa traduca, de a mentiona numele utilizatorului in legatura cu materialul pe care l-a transmis si dreptul de a cesiona la randul ei toate aceste drepturi oricarui partener al www.autotera.ro. Nu se vor pretinde si nici acorda nicun fel de compensatii pentru utilizarea materialului in felul aratat mai sus.

3.3. Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in Site si indiferent de tip, poate fi utilizat numai in scopuri personale sau potrivit scopului pentru care sunt prestate Serviciile. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al www.autotera.ro. Astfel este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui Site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cele precizate mai sus.

3.4. www.autotera.ro isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si / sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.

3.5. Cererile de utilizare a continutului Site-ului in orice scop, altul decat cel personal sau pentru care sunt puse la dispozitia utilizatorilor Serviciile Site-ului, pot fi facute la urmatoarea adresa: contact@autotera.ro.

3.6. Orice persoane care expediaza, in orice mod, informatii ori materiale catre Site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in niciun mod si in nicio masura drepturile de autor sau orice alt drept pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre Site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea www.autotera.ro, ci numai raspunderea persoanelor respective.

4. Nota de informare privind protectia datelor personale
4.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, www.autotera.ro va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizatori. Utilizatorii inteleg si accepta ca datele personale pe care le furnizeaza sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre www.autotera.ro a Serviciilor pe internet, a serviciilor de furnizare bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate si a serviciilor de statistica, precum si in scopul prelucrarii de catre www.autotera.ro a acestor date si informatii personale in vederea efectuarii de studii de piata, transmiterii de materiale promotionale specifice operatiunilor de marketing direct, realizarii de catre www.autotera.ro a operatiunilor de recrutare de personal sau orice alte activitati intreprinse de www.autotera.ro si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea Utilizatorilor respectivi.

4.2. Fiecare utilizator, la optiunea sa proprie, furnizeaza unele date personale ale sale pentru a-si crea un cont valabil si pentru a beneficia de Serviciile oferite de catre www.autotera.ro.

4.3. In momentul crearii contului fiecare utilizator are posibilitatea de a opta pentru primirea de informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Site prin bifarea casutei corespunzatoare pe pagina de creare a contului.

4.4. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

4.5. Totodata, utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor. Utilizatorii inteleg si accepta ca stergerea datelor lor personale va fi urmata de stergerea contului lor din sistem si de imposibilitatea de a accesa toate Serviciile oferit de www.autotera.ro.

4.6. Pentru exercitarea acestor drepturi fiecare utilizator poate face o cerere in scris in acest sens, pe care sa o trimita apoi prin posta la adresa de e-mail contact@autotera.ro.

5. Legatura cu alte site-uri
5.1. Utilizatorii inteleg si accepta ca Site-ul poate contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet considerate de www.autotera.ro utile in legatura cu continutul Site-ului, dar care nu se afla sub controlul sau indrumarea sa.

5.2. www.autotera.ro este absolvita de orice raspundere in ceea ce priveste continutul sau opiniile exprimate pe aceste site-uri de internet, precum si corectitudinea si exactitatea acestora, iar aceste site-uri de internet nu sunt monitorizate, controlate sau verificate in orice mod de catre www.autotera.ro. Includerea unei legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet nu implica aprobarea in vreun fel a acestora de catre www.autotera.ro. In momentul in care Utilizatorii acceseaza aceste site-uri de internet inteleg si accepta cele mentionate mai sus.

6. Limitarea raspunderii
6.1. In scopul respectarii prevederilor legale in materie, a drepturilor www.autotera.ro si / sau a tertelor parti, si pentru o cat mai buna derulare a serviciilor puse la dispozitie prin intermediul Site-ului, www.autotera.ro are dreptul exclusiv ca, din proprie initiativa si dupa criteriile sale proprii, care nu pot fi cenzurate in niciun mod de catre utilizatori sau orice terte persoane sau autoritati, la cererea autoritatilor competente ale statului sau la cererea unei persoane care justifica un interes legitim, sa suspende sau restrictioneze in orice mod accesul anumitor persoane la toate si / sau orice Servicii, informatii, comentarii, bloguri, forumuri, sectiuni ale Site-ulu, daca www.autotera.ro decide ca acestea, tinand cont de conduita utilizatorului pe Site, precum si tinand cont de oricare alte criterii proprii, care nu pot fi cenzurate in niciun fel de catre terte persoane, pun sau pot pune in pericol buna functionare a Serviciilor, incalca sau pot incalca in orice mod termenii prezentului acord, prevederile legale in vigoare si/sau drepturile unei terte parti. www.autotera.ro are dreptul, nu si obligatia de a aplica masurile mai sus mentionate, astfel ca are dreptul de a refuza orice solicitare a unei terte persoane sau autoritati de a aplica oricare dintre aceste masuri.

6.2. www.autotera.ro nu isi asuma obligatia si nu garanteaza, implicit sau expres, pentru continutul de pe Site, pentru continutul oferit de partenerii sai sau de utilizatorii Site-ului. www.autotera.ro va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.

6.3. Utilizatorii Site-ului inteleg si accepta ca furnizarea Serviciilor poate fi afectata de anumite conditii obiective, precum si ca Serviciile sunt oferite potrivit principiului "asa cum sunt" si "asa cum sunt disponibile", iar Utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor. Utilizatorii inteleg si accepta ca www.autotera.ro este absolvita de orice raspundere in eventualitatea producerii oricarei opriri, intreruperi, ingreunari, disfunctionalitati sau erori in functionarea Site-ului, in situatia unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea Serviciilor, precum si in orice situatie in care nu ar dovedi cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a www.autotera.ro.

6.4. In mod expres, Utilizatorii Site-ului inteleg si accepta ca www.autotera.ro este absolvita de orice raspundere pentru orice fel de daune directe, indirecte, minore, speciale, de importanta majora sau incidentale, incluzand dar fara a se limita insa la pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi intangibile, rezultate din utilizarea Serviciilor sau orice alt aspect relationat Serviciilor. Utilizatorul este de acord sa protejeze si sa asigure pe www.autotera.ro si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara niciun fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a utilizatorului in legatura cu utilizarea Serviciilor sau orice alt aspect relationat Serviciilor.

6.5. Utilizatorii Site-ului inteleg si accepta ca www.autotera.ro este absolvita de orice raspundere pentru mesajele publicitare postate pe Site sau prin intermediul Serviciilor, precum si pentru bunurile sau serviciile furnizate de catre autorii acestor mesaje publicitare.

6.6. Pentru caz de forta majora, www.autotera.ro si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, razboi, revolutie, embargou, cutremur, grav atac terorist, inundatie, incendiu, atacuri informatice grave ori defectiuni grave in functionarea retelei de internet, greva si incetarea nelegala a lucrului, emiterea de catre o autoritate competenta a unui ordin sau a oricarui act cu caracter obligatoriu care impiedica desfasurarea activitatii partilor, lipsa functionarii conexiunilor de telefon.

6.7. Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure pe www.autotera.ro si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara niciun fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea Serviciilor sau orice alt aspect relationat Servicilor.

7. Modificarea Termenilor si Conditiilor
7.1. www.autotera.ro isi rezerva dreptul de a modifica, oricand si in orice mod, orice sectiune de pe Site, potrivit propriei sale optiuni discretionare, fara a fi obligata sa justifice in vreun mod modificarea, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca alta formalitate fata de utilizatori.

7.2. www.autotera.ro isi rezerva dreptul de a elimina in orice moment de pe Site orice comunicat sau de a suspenda pe durata decisa discretionar de catre www.autotera.ro dreptul utilizatorului de a folosi, in intregime sau in parte Serviciile ori de a accesa Site-ul, din orice motiv, inclusiv, dar fara a se limita la: primirea oricarei reclamatii sau acuzatii din partea oricaror terti sau autoritati, in orice alt caz in care www.autotera.ro considera ca Utilizatorul a incalcat prevederile din Termeni si conditii ori exista orice suspiciuni in acest sens. In toate cazurile in care Www.autotera.ro va aplica oricare dintre masurile mai sus prevazute, ea va avea dreptul sa justifice masura daca va considera acest lucru necesar sau oportun, fara a avea nicio obligatie in acest sens.

7.3. Utilizatorii acceptata in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a Serviciile oferite de catre www.autotera.ro semnifica acceptarea deplina si neconditionata a modificarii sau modificarilor operate. In orice situatie in care utilizatorii au obiectiuni sau rezerve fata de oricare dintre prevederile din prezentul acord, au obligatia de a inceta de indata utilizarea serviciilor noastre.

8. Legea aplicabila. Litigii
8.1. Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale www.autotera.ro, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila.